Advocatie Live!
INSCHRIJVEN
dinsdag 15 maart 2016 - DeFabrique, Utrecht
 
mr. Samantha Ebecilio

mr. Samantha Ebecilio

Mw. mr. S.I.N. (Samantha) Ebecilio heeft, na het voltooien van een bachelor strafrecht, eind 2010 de master Privaatrecht afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij diverse juridische stages voltooid; onder andere bij een Haags advocatenkantoor, de Rechtbank Rotterdam en Bureau Jeugdzorg Rotterdam. Daarnaast is zij geruime tijd als vrijwilligster actief geweest bij de Jeugdzorg Rotterdam. Tevens werkte zij als vrijwillig juridisch medewerkster bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel alwaar zij een bestuursfunctie vervulde. Na het afronden van de studie heeft zij voor enige jaren haar werkzaamheden bij de Rechtbank Rotterdam vervolgd voor. Als juriste bij een incassobureau en paralegal bij een Advocatenkantoor heeft zij vervolgens ervaring opgedaan binnen verschillende rechtsgebieden en in de procespraktijk. Waarna zij haar eigen advocatenkantoor oprichtte. Specialisaties: Algemene Praktijk | Personen- en Familierecht | Jeugd(straf)recht | Sportrecht

Lees meer
drs. Elisabeth Bogaard

drs. Elisabeth Bogaard

Elisabeth Bogaard is gecertificeerd ZKM coach. Ze studeerde geschiedenis en psychologie aan de UvA. Naast haar studie volgde zij een yoga docentenopleiding en specialiseerde zich in mindfulness (aandachtstraining) en stress-management. In haar werk als coach en trainer brengt ze deze verschillende benaderingswijzen bij elkaar. Op haar website zegt ze over haar werk: “Mijn hart gaat uit naar het begeleiden van mensen met vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zingeving in loopbaan en leven. Mijn werk als coach/counselor combineer ik met mijn werk als trainer.”

Lees meer
mr. Jaap Bosman

mr. Jaap Bosman

Sinds september 2015 Principal Partner bij TGO Consulting en daarvoor directeur van Global Business Development bij Houthoff Buruma. Auteur van het in 2015 verschenen boek Death of a Law Firm.

Lees meer
mr. Bas Boris Visser

mr. Bas Boris Visser

Bas Boris Visser is Global Head of Innovation en Business Change en partner in de Finance & Capital Markets praktijk van Clifford Chance LLP in Amsterdam, waar hij managing partner was van 2009 tot eind 2015. Visser heeft een focus op de financiële sector en was afgelopen jaren als juridisch adviseur onder meer betrokken bij het Vestia dossier en adviseerde de Nederlandsche Bank bij de nationalisatie van SNS Bank.

Lees meer
drs. Selma Roenhorst

drs. Selma Roenhorst

Met ruim vijftien jaar ervaring als psycholoog, coach en trainer help Selma Roenhorst mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze werkt graag in organisaties waar professionele groei hand in hand gaat met individuele koersbepaling, zodat mensen hun individuele waarden en kwaliteiten op één lijn kunnen brengen met die van de organisatie, hun professie en hun gewenste toekomst. Naast haar eigen praktijk is ze lid van het Dialogical Coaching netwerk. DCn bestaat uit 7 ervaren coaches die werken binnen de rechterlijke macht, de advocatuur, het OM, het opleidingsinstituut SSR, profit en non-profit organisaties.

Lees meer
mr. Frederieke Leeflang

mr. Frederieke Leeflang

Frederieke Leeflang werkt sinds 1994 bij BOEKEL. Vanaf 1 januari 2002 is zij als partner aan het kantoor verbonden. Van september 2011 tot en met september 2015 was zij bestuursvoorzitter van BOEKEL. Zij heeft zeer veel ervaring in het begeleiden van ondernemingen bij de totstandkoming van samenwerkingen en strategische allianties en de juridische implicaties die daarbij uit hoofde van het mededingingsrecht spelen.

Lees meer
mr. Trudeke Sillevis Smitt

mr. Trudeke Sillevis Smitt

Trudeke Sillevis Smitt was van 1989 tot 1996 advocaat bij Nauta Dutilh. Nu werkt zij als juridisch journalist. Zij is columniste bij Advocatie en schrijft veel over tuchtrecht voor het Advocatenblad. Bij Sdu verscheen van haar het boek Avonturen van mr. X, de advocaat in 100 opvallende tuchtuitspraken.

Lees meer
mr. Henriëtte van Hedel

mr. Henriëtte van Hedel

mr. Henriëtte van Hedel (1980) was in commerciële functies werkzaam bij onder meer LexisNexis in Parijs en bij Loyens & Loeff en Fieldfisher in Brussel. Tegenwoordig is Henriëtte consultant bij Mauperville en The Entrepreneurial Lawyer, waar zij advocaten(kantoren) in Nederland, België en Frankrijk adviseert over de commerciële optimalisatie van hun praktijk. Zij schrijft columns o.a. voor Advocatie en verzorgt gastoptredens op juridische studiedagen en congressen.

Lees meer
Rik Visser

Rik Visser

Rik Visser is oprichter van FastPortal, een startup die zich richt op automatisering voor het MKB door middel van online cliëntenportals. In zijn vrije tijd helpt hij bedrijven met financierings- en innovatievraagstukken. Hiervoor was hij werkzaam bij optiehandelhuis Optiver en als één van de eerste in Nederland actief met crowdfunding en crowdsourcing voor de speelfilm The Butterfly Tattoo.

Lees meer
drs. Hans Schuurman

drs. Hans Schuurman

Hans is interim Finance Manager en heeft ruime ervaring binnen de advocatuur. In de huidige opdracht bij Pels Rijcken implementeert hij als Manager Finance en Operations nieuwe management rapportages voor de beheersing van de hele financiële keten. Vergelijkbare opdrachten deed hij bij CMS, Wintertaling en Boekel. Hans geeft regelmatig lezingen over de nieuwe ontwikkelingen in de advocatuur en maakt vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond helder welke toegevoegde waarde de ontwikkelingen kunnen bieden. Periodiek coacht Hans kleine kantoren die in financiële problemen zijn gekomen.

Lees meer
Timo Schrama

Timo Schrama

Timo Schrama werkt vanuit De Nieuwe Adviseurs voor de advocatuur (en andere professionele dienstverleners) om slimmer, effectiever en moderner te werken. Met meer rendement. Vaak door digitale ondersteuning beter in te zetten en goed te laten gebruiken. Timo Schrama is tevens partner digitaal werken en procesvernieuwing bij Law4ce. Law4ce deelt kennis over de advocatuur in open en besloten innovatietafels, seminars, presentaties, dialogen en gerichte 1-op-1 trajecten.

Lees meer