Advocatie Live!
INSCHRIJVEN
dinsdag 15 maart 2016 - DeFabrique, Utrecht
Advocatie_banner_980x300_B2.jpg

Advocatie Live!: 15 maart 2016

Speciaal voor de lezers van Advocatie organiseert Sdu Opleidingen & Events: Advocatie Live!. Op 15 maart 2016 krijgt u bij DeFabrique in Utrecht de kans om Advocatie te beleven in plaats van te lezen.

Wat mag u verwachten op deze dag?
Inspirerende sprekers geven u nieuwe ideeën en inzichten. Tijdens de masterclasses wordt u bijgepraat door vakgenoten over de nieuwste ontwikkelingen binnen de advocatuur en bedrijfsvoering. Experts op het gebied van winst- en efficiencyverbetering, vernieuwing en document drafting helpen u een nog betere advocaat te zijn. 

Advocaten vertellen zelf over hoe zij de toekomst van de advocatuur zien. En u bepaalt wie de Meest gewaardeerde advocaat van het jaar 2015 wordt. Vorig jaar is mr. Wim Anker verkozen tot Meest gewaardeerde advocaat.

Hoogtepunten
- Schrijver, ondernemer en innovatiedeskundige Jim Stolze spreekt over een Kijkje in de toekomst/back to the future.
- Frederieke Leeflang, Bas Boris Visser en Jaap Bosman nemen deel aan het debat over de toekomst van het advocatenkantoor.
- Meest gewaardeerde advocaat: u kiest!
- Prikkelende masterclasses van o.a. de bloggers en columnisten van Advocatie
- Het meest gelezen artikel van 2015: een afsluitend interview met advocaat Samantha Ebecilio. Lees het artikel op Advocatie.

Praktische informatie
U start het jaar goed: 4 NOvA
Kosten: € 295,- excl. btw p.p.
Bij aanmelding van drie of meer advocaten van één kantoor ontvangt u 20% korting
Locatie: DeFabrique in Utrecht, een industriële locatie en perfect bereikbaar via de A2.

INSCHRIJVEN

home
mr.  Samantha  Ebecilio

mr. Samantha Ebecilio

Mw. mr. S.I.N. (Samantha) Ebecilio heeft, na het voltooien van een bachelor strafrecht, eind 2010 de master Privaatrecht afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij diverse juridische stages voltooid; onder andere bij een Haags advocatenkantoor, de Rechtbank Rotterdam en Bureau Jeugdzorg Rotterdam. Daarnaast is zij geruime tijd als vrijwilligster actief geweest bij de Jeugdzorg Rotterdam. Tevens werkte zij als vrijwillig juridisch medewerkster bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel alwaar zij een bestuursfunctie vervulde. Na het afronden van de studie heeft zij voor enige jaren haar werkzaamheden bij de Rechtbank Rotterdam vervolgd voor. Als juriste bij een incassobureau en paralegal bij een Advocatenkantoor heeft zij vervolgens ervaring opgedaan binnen verschillende rechtsgebieden en in de procespraktijk. Waarna zij haar eigen advocatenkantoor oprichtte. Specialisaties: Algemene Praktijk | Personen- en Familierecht | Jeugd(straf)recht | Sportrecht

Lees meer
  Bekijk alle sprekers

Sponsoren

Wilt u sponsor worden? Neem contact op met Fenneke Rosier: f.rosier@sdu.nl of 070 378 07 32

Twitter

Bart Louman: Naive kleurrijke vormen die geluk brengen!

Bart Louman: Naive kleurrijke vormen die geluk brengen!

Als voormalig professioneel windsurfer en mensengek heeft Bart zich altijd geïnteresseerd en verdiept in de werking van de “mind”; de creativiteit van een vrije geest.
Passie is het gevoel dat is terug te vinden in zijn kunst, of het nu gaat om zijn schilderijen of beschilderde objecten zoals meubels, schoenen of skateboards.
De spontane werken blijven de kijker boeien door hun kleurrijke naive vormen wel of niet voorzien van gedachten prikkelende teksten.
Bart is in zijn werk ten allen tijde op zoek naar dat hersenspinsel van die andere geest; zijn toeschouwer!

LEES MEER

Meest gewaardeerde advocaat 2016

Afgelopen maandag hebben we de genomineerden van de Meest gewaardeerde advocaat 2016 bekendgemaakt: Tjalling van de Goot (strafrechtadvocaat, Anker & Anker), Ferdinand Grapperhaus (arbeidsrechtadvocaat, Allen & Overy) en Liesbeth Zegveld (mensenrechtenadvocaat, Prakken d’Oliveira). 

Vorig jaar werd de verkiezing georganiseerd onder de vlag van het Advocatenblad, en kwam Wim Anker uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Dit jaar zullen de bezoekers van Advocatie Live! op 15 maart in DeFabrique in Utrecht de meest gewaardeerde advocaat kiezen.

De lezers van Advocatie konden hun keuze motiveren, en daar werd door velen gebruik van gemaakt.

Tjalling van der Goot wordt vooral geprezen om zijn deskundigheid en integriteit. ‘Uitmuntende pleiter met gedegen kennis. Geliefd binnen de balie.’ Een ander inzender, met een verwijzing naar de Amsterdamse zedenzaak die Van de Goot samen met Wim Anker deed: ‘Weet voor een breed publiek de rol van de advocaat in het strafproces begrijpelijk te maken, ook onder grote maatschappelijke druk.’

Ferdinand Grapperhaus krijgt van de inzenders vooral lof voor zijn veelzijdigheid. Grapperhaus is onder meer arbeidsrechtadvocaat, bestuursvoorzitter van Allen & Overy, hoogleraar in Maastricht en columnist bij het FD. ‘Vele publicaties, brede expertise binnen het arbeidsrecht, leidt stagiairs op, is hoogleraar, doet zowel advies als litigation.’ Een andere inzender: ‘Breed georiënteerd, overtuigend, geestig en vakbekwaam.’

Liesbeth Zegveld wordt vooral geprezen om haar doorzettingsvermogen en lef. ‘Ze doet veel zaken die bij het brede publiek bepaald niet populair zijn. Denk aan Srebrenica, en zeker ook het optreden voor de nabestaanden van de daders cq slachtoffers van de gijzeling bij De Punt. Dat vergt veel lef.’ Een ander: ‘Ze heeft een heldere en overtuigende visie op de uiterst complexe zaken die ze doet. Ze beschikt daarbij over veel meer dan alleen dan zuiver juridische vaardigheden.’

 
LEES MEER